pochwały, skargi, zażalenia, opinie, wnioski
majka99 napisał:
sheliak napisał:
Jak nie wiadomo o co chodzi chodzi ... Teraz jak strasz miejska nie będzie miała wyników na koniec miesiąca to przyjadą i założą nam żółte kołpaki
Man nadzieję, że tak będzie. Może niektórzy oduczą się parkować na zakrętach, utrudniając bezpieczny wyjazd z Limby i Jaworzynki. Nie ma co tak mocno krytykować mieszkańców Mak Dom i wymagać od nich poprawności skoro mieszkańcy VB nie są lepsi. Łatwiej anonimowo pisać na forum o mieszkańcach MD niż zwrócić uwagę własnym sąsiadom.
Popieram, dokładnie tak jest.
Tomek napisał:
Tylko patrzeć jak ktoś w końcu nie wytrzyma wietrznego czekania i przepuszczania innych aut i wezwie SM.
Teraz jeszcze tragedii nie ma chociaż jest zauważalnie więcej aut niż jakieś pół roku temu, nowe bloki vastbouw się zasiedlają a kawałek dalej w blokach siemaszko też już się światła świecą, a na dodatek jest już tylko jeden wjazd-wyjazd. Jazda się zacznie jak tylko trochę więcej śniegu spadnie. Szkoda, że na forum zaglądają stali bywalcy a nie przeważająca większość mieszkańców, ale i tak dobrze by było aby na styczniowych zebraniach wszystkich wspólnot został poruszony temat parkowania jak i wszelkie możliwe rozwiązania tego problemu...
Użytkownik
Co tam jest do poruszania Szanowni Państwo. Są znaki pionowe i poziome zakazujące parkowania w niektórych miejscach. Ludzie mają te znaki w dup... i dlatego jest burdel na drodze. Dodatkowo jest znak o odholowaniu samochodów źle zaparkowanych.... nikt się do niczego nie stosuje.
Po sylwestrze to będzie skarbonka dla Strazy Miejskiej..... no ale bogatemu kto zabroni parkować gdzie mu się podoba... w końcu.. "mam apartament na Warszewie''
Diaderny napisał:
Witam serdecznie
Co do szlabanów to po wczorajszej rozmowie z Panem Pawłem naszym zarządcą okazało się iż dawno porozsyłał do innych zarządów pisma z pilnym ustosunkowaniem się do podanych propozycji.
I co i jak zawsze;
MakDom ściemnia już tyle czasu, iż cały czas nie może sie porozumieć z mieszkańcami.
Jaworzynki 8-10 także ma to w .............
A ja już też pasuję. Jak pisałem ja mam garaż i mam gdzie parkować.
Dziękuję za rozmowy i wsparcie.
Pozdrawiam
Szanowny Diaderny, zanim pojawił się pierwszy post na forum dotyczący zorganizowania szlabanów, Zarządca Jaworzynki 8-10 otrzymał krótką i konkretną informację: "Jeśli będą jakiekolwiek rozmowy, spotkania między zarządcami, etc - my szlabanom mówimy tak". I to stanowisko jest niezmienne od kilku miesięcy. Skąd informacje, że Jaworzynki 8-10 "także" ma to w...? Ma Pan na to jakieś potwierdzenie, czy szkaluje tylko dla zasady, przyjmując, że J.8/10 jest be?
Pozdrawiam.
HKN napisał:
Szanowny Diaderny, zanim pojawił się pierwszy post na forum dotyczący zorganizowania szlabanów, Zarządca Jaworzynki 8-10 otrzymał krótką i konkretną informację: "Jeśli będą jakiekolwiek rozmowy, spotkania między zarządcami, etc - my szlabanom mówimy tak". I to stanowisko jest niezmienne od kilku miesięcy. Skąd informacje, że Jaworzynki 8-10 "także" ma to w...? Ma Pan na to jakieś potwierdzenie, czy szkaluje tylko dla zasady, przyjmując, że J.8/10 jest be?
Pozdrawiam.
Witam serdecznie
Szanowny Panie HKN
Nigdy nikogo nie szkalowałem i nie zamierzam tego robić.
Informacje pochodzą od Pana Pawła Szury z zarządu DOM tel. 603 914 657, który z naszego ramienia zajmuje się tematem szlabanów.
Jednak po Państwa zachowaniu w sprawie oświetlenia różnych rzeczy można się spodziewać, przykro mi ale taka opinia o tej jedynej wspólnocie już pozostała.
Co do szlabanów już tym się nie zajmuję i nie zamierzam dalej tego ciągnąć.
Z Wyrazami Szacunku
Tomasz.
Panie Diaderny,
Numer do p. Szury mam jeszcze zapisany z czasów, kiedy zajmował się i naszą wspólnotą. Na szczęście to już przeszłość. Nie zamierzam konfrontować informacji z mało wiarygodnym źródłem jakim jest pan Sz.
Pan Szura ma, bądź może mieć (nie zajmuję się diagnozowaniem) problemy z pamięcią czy kojarzeniem. Któregoś dnia zadzwonił do mnie i mocno wzburzony wykrzykiwał pod moim (naszym - wspólnoty) adresem niezrozumiałe zarzuty. A że "jak tak można", a to, że "w Sądzie sobie porozmawiamy" i temu podobne. Jak się później okazało, p. Sz. pomylił naszą wspólnotę z inną, z którą, jak pokazała przyszłość, rzeczywiście spotkał się w Sądzie. Zarządca sprawę przegrał, a pan Sz. na rozprawie mówiąc delikatnie: nie błysnął...
Moją intencją było wyprostowanie nieprawdziwej informacji, jakoby J. 8/10 była przeciwna montażom szlabanów na częściach wspólnych nieruchomości, na których mieści się nasze osiedle. JESTEŚMY JAK NAJBARDZIEJ "ZA" SZLABANAMI. Jeśli ma Pan jakieś wątpliwości, czy kwestie do omówienia czy załatwienia, zapraszam po wiarygodne informacje bezpośrednio do mnie. Z drugiej strony, wspólnot nie jest dużo i może warto byłoby wprowadzić cykliczne spotkania zarządów wszystkich wspólnot osiedla?
Co do oświetlenia, jak pokazał czas, temat był do załatwienia przy odrobinie dobrej woli i zrozumienia ze strony innych wspólnot. Mało kto znał szczegóły, ale wszyscy znali stan pośredni "J. 8/10 mówi NIE". Przez cały czas dyskusji nad oświetleniem mówiliśmy dokładnie to samo, co i w tej chwili. Nasze stanowisko, od początku aż do teraz nie uległo zmianie, a problem - jednak i na szczęście - został rozwiązany.
Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku.
Pozdrawiam.
HKN napisał:
Panie Diaderny,
Z drugiej strony, wspólnot nie jest dużo i może warto byłoby wprowadzić cykliczne spotkania zarządów wszystkich wspólnot osiedla?
Tu ma Pan całkowitą rację. Niezbędne są takie spotkania i omawianie na nich naszych spraw a podczas nich kontrolowanie naszych zarządców poprzez zdawanie relacji z przebiegu rozmów z nimi. A najlepszym pomysłem byłoby przejście wszystkich pod jednego zarządcę wspólnie wybranego. Każdy z nas ma już z nimi swoje doświadczenia i można wybrać jednego dla całego osiedla. Tym bardziej, że w każdej z naszych wspólnot są dwie trzy osoby aktywnie pragnące coś zmienić a reszta ma to w poważaniu.
Pana pomysł jest trafiony w 10 aż ponownie naszła mnie chęć na działanie we wspólnej sprawie.
Pozdrawiam Tomek
Temat szlabanów jest kluczowy, dlatego może warto rozpocząć cykl spotkań zarządów wspólnot najszybciej jak to możliwe. Myślę, że większość mieszkańców osiedla jest za montażem szlabanów, dlatego, mniemam, pierwsze wspólne działania będą łatwiejsze. Pierwsze spotkanie mogłoby/powinno odbyć się w weekend. Pytanie, do ilu zarządów wspólnot dotrze ten post, ewentualnie, do ilu innymi kanałami jesteśmy w stanie dotrzeć; po wtóre - gdzie się spotkamy? Niestety, świetlicy osiedlowej VB nie zorganizował, a szkoda.
Pozdrawiam.
Rozmawiałem z osobami z naszej wspólnoty w kwestii szlabanów oraz usunięcia pojazdów marki Ford Fiesta i Mitsubishi Colt z naszego parkingu. Jesteśmy także za spotkaniem i nawiązaniem ścisłej współpracy z innymi wspólnotami.
Spotkanie możemy zrobić wszędzie pomieszczenie nie jest najważniejsze a trzeba zrobić to jak najszybciej.
PS.
W dniu dzisiejszym nie mogłem dodzwonić się do Pana Pawła S. więc wysłałem oficjalna wiadomość.
Dzień dobry.
Proszę o PILNĄ, odpowiedź na jakim etapie znajduje się inwestycja dotycząca montażu szlabanów na naszym osiedlu?
Pragnę nadmienić, iż nieprawdziwe są informacje jakoby Wspólnota z Jaworzynki 8/10 nie wyraziła jeszcze zgody na montaż szlabanów.
Otrzymaliście Państwo ode mnie gotowe zapytania i odpowiedzi ofertowe.
Czas oczekiwania na Państwa zajęcie się inwestycją trwa już zbyt długo.
Z Wyrazami Szacunku
T.M
Właśnie trwa akcja straży miejskiej. Odholowali już jedno auto. Teraz chyba nie ma wątpliwości po co zostały postawione znaki. Przez to w końcu będzie można normalnie dojechać do domu.
Akcja trwa lecz tylko na części Maciejkowej przy Biedronce (tylko tam są znaki). Na Maciejkowej pomiędzy DB i MD pojawiły się natomiast słupki uniemożliwiające jazdę po chodnikach.
Użytkownik
Panowie ze Strazy Miejskiej powiedzieli że dziś przy Biedronce działają, jutro - pojutrze zaczynają działać na kolejnej ulicy.
Użytkownik
Od razu parking przy biedronce pęka w szwach, a parkingi przy Noraco zapełniły sie po brzegi